A zöld szín

A zöld egy frissítő, nyugtató, feszültséget csillapító szín, amely harmóniát teremt, helyreállítja a békét és a nyugalmat. A természet színe, a tavasz és az élet megújítása. Tónustól és az árnyalattól függően mindenféle belső elrendezés stílusához felhasználható, a klasszikustól és rusztikustól (tört színek, lágyabb árnyalatok), az avantgárdon át a modernig (tiszta, éles színek). Még ha nincsenek is túlsúlyban a zöld árnyalatai, az élő- vagy műnövények a fürdőszobában akkor is jobb kedvre derítenek.

  

 

A világoszöld, amely hasonlít a réz felületén keletkező patinához, egy olyan árnyalat, amit a tradicionális magyar népművészet is használ. Tökéletesen illeszkedik a különböző színek hangulatához és szépen harmonizál a fa, valamint a homok árnyalataihoz.

 

A sötétzöld a mélység, és a vadászat színe. Az erdő színe, amely ideálisan illeszkedik a többi színhez. Alapja maga a természet, ez a fajta zöld elrendezésben  összepasszol a szezonális berendezésekhez, de megjelenhet a hivatalos helyeken is.

 

Óceán zöld - friss, pasztellszínű, amely könnyed, légies légkört teremt minden fürdőszobába. Tisztaság és frissesség; ez a szín biztosít ideális harmóniát más, sötétebb zöld színekhez.

 

A türkiz az egyik leggyakoribb "fürdőszoba" szín, mert felidézi a tengert, a vizet és az egzotikus nyaralást. A különféle türkiz színek használata elősegíti a fürdőszobában való pihenést. A zöld és a kék árnyalatok kombinációja még frissebbé teszi a fürdőszobát. Ez a szín remek hátteret biztosít az áttetsző és fehér kerámiáknak.