szekrények, fiókok, polcok

Még a legszebben berendezett belső tér sem néz ki jól, ha holmijainkat nem tudjuk megfelelően elrendezni, és rendetlenség uralkodik. Éppen ezért, ha fürdőszobát tervezünk, gondolni kell a kozmetikumok, törölközők, és egyéb használati tárgyaink elhelyezésére. 

  

 

  

A választott tárolási lehetőség függ a rendelkezésre álló helytől, és a fürdőszoba stílusától. A jelenleg rendelkezésre álló megoldások széles skáláját kínáljuk – klasszikus fürdőszoba bútorokat, futurisztikus üvegszekrényeket és polcokat. Fontos, hogy a saját stílusunkhoz alkalmazkodjon, így illeszkedni tudjon a többi helyiséghez is.

Ha elegendő hely áll rendelkezésre, ajánlatos gondolni a tipikus fürdőszobabútorokra, mint például a Kolo által gyártott Rekord termékcsaládra. Megjelenésük a belső teret igazán klasszikussá és modernné tudják varázsolni. Ezen szekrények világos és sötét színben is készülnek.

 

A falra függeszthető szekrények szintén jó megoldásnak bizonyulnak. Ezek használatával, könnyebbé válik a padló tisztántartása, hiszen a hagyományos szekrénylábak nem okoznak problémát e típusnál.

 

A fiókos szekrények is nagyszerű megoldást nyújtanak - különösen hasznosak törölközők vagy tisztító termékek tárolására.

 

Hagyományos szekrények helyett használhat polcokat, mosdószekrényeket, ahol elhelyezhet különféle fonott kosarakat, fadobozokat, vagy akár esztétikus hatást nyújtó kartondobozokat, amelyek jól illeszkednek a fürdőszoba színeihez.

Nem minden fürdőszobai kelléket kell elrejteni szekrényekben. Néhány mindennap használatos kozmetikai terméket praktikusabb lehet olyan helyen tárolni, ahol könnyen elérhető. Különböző polcokon helyezhetjük el őket úgy, hogy azok impozáns látványt nyújtsanak.

 

A polc szinte bárhova felhelyezhető – épített falra, üveg vagy fa felületre, a tükörhöz, esetleg a mosdó felett, és sok más helyre a fürdőszobában – bárhol, ahol szükség van rá. Ami még hasznos lehet, hogy a mosdó alatti nyitott szekrényt lehet bővíteni egy nyitott polccal, ami könnyen tisztán tartható. Ennek a célnak egy kisebb darab is megfelel, a nagy, mosdó feletti szekrény helyett - ez elegendő helyet biztosít az összes szükséges kiegészítőnek. Az ilyen polcokat ajánlatos vízálló anyaggal lefedni, jól elválasztva a mosdótól. Ugyanezek a szabályok vonatkoznak azokra a bútorokra, melyek zuhany vagy kád mellett helyezkednek el.

A Kolo és Keramag márkájú fürdőszobabútorok nem vízállók, de nedvességállók. Ez azt jelenti, hogy nem szabad hagyni, hogy víz álljon a bútoron, viszont jól tűri a párás fürdőszobai környezetet, így sokkal hosszabb élettartamúak a fürdőszobában, mint bármely egyéb, hagyományos bútorzat.

 

Függetlenül attól, hogy milyen bútorokat használunk a tárolásra, ne felejtsük el, hogy mindennek megvan a saját helye fürdőszobánkban. Rendet kell tartani a tisztaság, a higiénikusság és a szép, kellemes látvány érdekében.