Adatvédelem

Adatvédelmi nyilatkozat
2018. májusi állapot

  • 1 Érvényességi terület    

    A jelen weboldalra (www.kolo-geberit.hu) és az ezen keresztül nyújtott szolgáltatásokra az alábbi adatvédelmi nyilatkozat vonatkozik. Az Ön személyes adatainak védelme fontos számunkra. Az alábbiakban az Ön személyes adatainak weboldalunk használata során történő kezeléséről nyújtunk tájékoztatást. Személyes adat az összes olyan adat, amely személyesen Önre vonatkozik vagy vonatkoztatható, például a név, a cím, az e-mail cím és a felhasználói viselkedés.

     

  • 2 Adatkezelő    

    A jelen weboldal üzemeltetője és az Ön személyes adatainak a jelen weboldalon keresztüli adatkezelője a Geberit Kft., címe: 1117 Budapest, Alíz u. 2.,

    e-mail címe: sales.hu@geberit.com.

     

  • 3 Adatvédelmi tisztviselő    

    Adatvédelmi tisztviselőnket a dataprotection@geberit.com címen vagy postai címünkön érheti el, „Adatvédelmi tisztviselő” kiegészítéssel.

     

  • 4 Automatizált adatrögzítés és -feldolgozás

     

    1. Csakúgy, mint minden más weboldal esetében, szerverünk automatikusan és átmeneti jelleggel adatokat gyűjt a szerver-logfájlokban, amelyek a böngészőn keresztül kerülnek továbbításra, amennyiben Ön ezt nem deaktiválta. Ha meg szeretné tekinteni weboldalunkat, az alábbi adatokat rögzítjük, amelyek technikailag szükségesek ahhoz, hogy megjeleníthessük az Ön számára weboldalunkat, és garantálhassuk a stabilitást és a biztonságot:                
    2. a lekérdező számítógép IP-címe

    3. a kliens fájllekérdezése

    4. a http-válaszkód

    5. az internetes oldal, ahonnan felkeres bennünket (referencia URL)

    6. a szerverlekérdezés pontos ideje

    7. a böngésző típusa és változata

    8. a lekérdező számítógépen használt operációs rendszer

    9.  

    10. E szerverlogfájl-adatok személyekre vonatkozó kiértékelésére nem kerül sor. Ha a fenti információk személyes adatokat tartalmaznak (különösen az IP-cím), akkor az adatrögzítésre az általános adatvédelmi rendelet (DSGVO) 6. cikk. 1. bek. f. pont alapján kerül sor. A mi jogos érdekünk ennek során abban áll, hogy biztosítsuk weboldalunk szabályszerű működését. Ha további információkra van szüksége az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. f. pontja szerinti érdekmérlegelésről, akkor kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a 2. pontban megadott kapcsolattartási adatok segítségével. A fenti információk gyűjtése azért szükséges, hogy a weboldalunk funkcióinak a működését az Ön számára biztosítani tudjuk.

       

    11. A jelen weboldal az alábbiakban bemutatott technológiákat és eszközöket használja. Amennyiben nem kívánja használni ezeket, úgy a mindenkori eszköznél megtalálja a használatának megakadályozására szolgáló különböző lehetőségeket és beállításokat.

       

    12. Google Analytics

       

      1. A jelen weboldal Google Analytics-t használ, amely a Google Inc, (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA; „Google”) webelemző szolgáltatása. A használat a „Universal Analytics” üzemmódot foglalja magában. Ennek révén lehetőség van adatok, munkamenetek és interakciók több készülékre kiterjedően egy pszeudonim felhasználóazonosítóhoz való hozzárendelésére, és így egy felhasználó tevékenységének több készülékre kiterjedő elemzésére is. A Google Analytics úgynevezett cookie-kat, szöveges fájlokat alkalmaz, amelyek tárolódnak az Ön számítógépén, és lehetővé teszik a weboldal Ön általi használatának elemzését.

         

      2. A weboldal Ön általi használatával kapcsolatosan a cookie által létrehozott információkat a rendszer általában a Google egy Egyesült Államokban működő szerverére továbbítja, és ott elmenti. Mivel ezen a weboldalon az IP-anonimizálás funkció aktiválva van, a Google az Európai Unió tagállamain vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodást aláíró egyéb országokon belül lerövidíti az Ön IP-címét. A rendszer csak kivételes esetekben továbbítja a teljes IP-címet a Google Egyesült Államokban működő szervereinek valamelyikére, és rövidíti le ott. A Google Analytics keretében az Ön böngészője által továbbított IP-címet a Google nem kapcsolja össze más adatokkal. E weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google arra használja fel ezeket az információkat, hogy kiértékelje a weboldal Ön általi használatát, hogy beszámolókat készítsen a weboldalon való tevékenységéről, és hogy a weboldal használatával és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat nyújtson a weboldal üzemeltetőjének.

         

      3. A cookie-k elmentését megakadályozhatja böngészőprogramjának megfelelő beállításával, felhívjuk azonban a figyelmét arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy a weboldal egyes funkciói nem használhatók korlátlanul. Emellett megakadályozhatja a cookie által a weboldal Ön általi használatára vonatkozóan létrehozott adatok (pl. az Ön IP-címe) Google-nak való továbbítását és a Google általi kezelését, ha letölti és telepíti az alábbi linken található böngésző-Add-On-t: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de. Az Opt-Out-cookie-k megakadályozzák az Ön adatainak jövőbeli rögzítését e weboldal felkeresése során. Az Universal Analytics általi, több készülékre kiterjedő adatrögzítés megakadályozásához az összes Ön által használt rendszerre vonatkozóan végre kell hajtania az Opt-Out-ot.

         

      4. A Google Analytics alkalmazása weboldalunk igényeknek megfelelő alakításához, statisztikai kiértékeléséhez valamint hatékony reklámozásához fűződő jogos érdekeink alapján történik. A jogalapot az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. f pontja képezi.

         

    13. Google AdWords

       

      1. A Google AdWords kínálatát használjuk arra (a Google AdWords Remarketinget is beleértve), hogy reklámeszközök (úgynevezett Google AdWords) segítségével külső weboldalakon hívjuk fel a figyelmet attraktív ajánlatainkra. A reklámkampányok adatai alapján meg tudjuk határozni, mennyire voltak sikeresek az egyes reklámintézkedések. Arra használjuk ezt az eszközt, hogy az Ön számára érdekes reklámokat jelenítsünk meg, hogy érdekesebbé tegyük az Ön számára weboldalunkat, és hogy arányosabbá tegyük reklámköltségeink elszámolását.

         

      2. A Google úgynevezett „Ad Server”-ek segítségével teszi elérhetővé ezeket a reklámeszközöket. Ehhez Ad-Server-cookie-kat használunk, amelyek révén mérhetők a sikeresség bizonyos paraméterei, például a hirdetések megjelenítése vagy a felhasználók általi kattintások száma. Amint Ön egy Google-hirdetésen keresztül eljut a weboldalunkra, a Google AdWords elment egy cookie-t a számítógépén. Ezek a cookie-k általában 90 nap elteltével érvényüket vesztik, és nem az Ön személy szerinti azonosítására szolgálnak. Ehhez a cookie-hoz általában a Unique-Cookie-ID, megjelenésenként Ad-Impressions-szám (Frequency), utolsó benyomás (Post-View-Conversions szempontjából releváns) valamint Opt-Out információk (annak jelzése, hogy a felhasználó nem szeretné, ha ismét megkeresnék) kerülnek elmentésre.

         

      3. Ezek a cookie-k teszik lehetővé az Ön internetes böngészőjének újbóli felismerését. Ha egy felhasználó felkeresi egy AdWords-ügyfél weboldalának bizonyos oldalait, és a számítógépén tárolt cookie még nem járt le, akkor a Google és az ügyfél érzékeli, hogy a felhasználó a hirdetésre kattintott, és továbbjutott erre az oldalra. Minden AdWords-ügyfélhez más cookie kerül hozzárendelésre. Így a cookie-k nem követhetők nyomon az AdWords ügyfelek weboldalain keresztül. Mi magunk nem rögzítünk és nem kezelünk személyes adatokat a bemutatott reklámtevékenységek keretében. A Google kizárólag statisztikai elemzéseket bocsát a rendelkezésünkre. Az ilyen elemzések segítségével láthatjuk, hogy mely reklámtevékenységek voltak különösen hatékonyak. A reklámeszközök alkalmazásából származó további adatokat nem kapunk, és különösen nem tudjuk azonosítani a felhasználókat ezen adatok alapján.

         

    14. DoubleClick by Google

       

      1. Weboldalunk használja továbbá a DoubleClick by Google nevű eszközt is. A DoubleClick arra használ cookie-kat, hogy a felhasználó számára releváns reklámokat jelenítse meg, javítson a kampányteljesítményről szóló beszámolókon vagy – a Frequency Capping funkció aktiválása esetén – hogy megelőzze, hogy egy felhasználó többször is lássa ugyanazokat a reklámokat. A Google egy cookie-azonosító révén rögzíti, hogy mely reklámok mely böngészőben kerültek megjelenítésre, és ezáltal meg tudja akadályozni azok többszöri megjelenítését. Emellett a DoubleClick cookie-azonosítók segítségével úgynevezett Conversions létrehozására is képes, amelyek hirdetési vonatkozással rendelkeznek. Ilyen esetről van szó például, ha egy felhasználó lát egy DoubleClick-hirdetést, és később ugyanazzal a böngészővel felkeresi a hirdető weboldalát, és ott vásárol valamit. A Google szerint a DoubleClick-cookie-k nem tartalmaznak személyes információkat.

         

      2. Az alkalmazott Google AdWords és DoubleClick by Google eszközök révén az Ön böngészője automatikusan közvetlen kapcsolatot létesít a Google szerverével. Nincs befolyásunk azon adatok terjedelmére és további felhasználására, amelyeket a Google ezen eszköz alkalmazása révén rögzít, ezért a jelenlegi ismereteinknek megfelelő tájékoztatást nyújtjuk: A DoubleClick bevonásával a Google információt kap arról, hogy Ön felkereste internetes tartalmaink megfelelő részét, vagy rákattintott az egyik hirdetésünkre. Ha regisztálva van a Google egyik szolgáltatásánál, a Google hozzá tudja rendelni látogatását Accountjához. Még ha nincs is regisztrálva a Google-nél, ill. nincs bejelentkezve, akkor is fennáll annak a lehetősége, hogy a Google megtudja és elmenti az Ön IP-címét.

         

      3. További információk a DoubleClick by Google-ről: https://www.doubleclickbygoogle.com/ valamint a Google általános adatvédelmi szabályairól: https://policies.google.com/privacy?hl=en&gl=de.

         

    15. A Google AdWords és a DoubleClick bevonását különböző módszerekkel akadályozatja meg:

       

      1. böngészője megfelelő beállítása révén; különösen a harmadik felek cookie-jainak tiltásával érhető el, hogy ne kapjon reklámokat harmadik felektől;

         

      2. a Conversion-Tracking cookie-k inaktiválása révén, amikor böngészőjét úgy állítja be, hogy a „https://adwords.google.com/home/” domainről származó cookie-k blokkolásra kerüljenek; https://adssettings.google.com; amikor törli a cookie-kat, ez a beállítás is törlődik;

         

      3. a hirdetők érdeklődésen alapuló hirdetéseinek inaktiválása révén, amelyek az „About Ads” önszabályozó kampány részét képezik, a következő linken: http://www.aboutads.info/choices; amikor törli a cookie-kat, ez a beállítás is törlődik;

         

      4. Firefox, Internet Explorer vagy Google Chrome böngészőjében való tartós inaktiválás révén, a következő linken: http://www.google.com/settings/ads/plugin. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja majd teljes körűen igénybe venni e kínálat valamennyi funkcióját.

         

    16. AppNexus, Media Innovation Group, Adform, Plista, Sizmek

       

      1. Weboldalunk használja továbbá az AppNexus, Media Innovation Group, Adform, Plista és Sizmek eszközöket is:

         

      2. Ezek az eszközök arra használnak cookie-kat, hogy a felhasználó számára releváns reklámokat jelenítsék meg, javítsanak a kampányteljesítményről szóló beszámolókon, vagy hogy megelőzzék, hogy egy felhasználó többször is lássa ugyanazokat a reklámokat. Az eszközök egy cookie-azonosító révén rögzítik, hogy mely reklámok mely böngészőben kerültek megjelenítésre, és ezáltal a Frequency Capping funkció aktiválása esetén meg tudják akadályozni azok többszöri megjelenítését. A harmadik szolgáltatók szerint az eszközökhöz tartozó cookie-k nem tartalmaznak személyes információkat.

         

      3. Az alkalmazott eszköz révén az Ön böngészője automatikusan közvetlen kapcsolatot létesít a mindenkori harmadik szolgáltató szerverével. Nincs befolyásunk azon adatok terjedelmére és további felhasználására, amelyeket ezen eszközök alkalmazása révén rögzítenek, ezért a jelenlegi ismereteinknek megfelelő tájékoztatást nyújtjuk: Az eszközök bevonásával a harmadik szolgáltatók információt kapnak arról, hogy Ön felkereste internetes tartalmaink megfelelő részét, vagy rákattintott az egyik hirdetésünkre.

         

      4. Ezeket az eszközöket az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. f. pontja alapján alkalmazzuk annak érdekében, hogy érdeklődésen alapuló reklámokat jelenítsünk meg az Ön számára, valamint általános piackutatási célokból. Ha további információkra van szüksége az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. f. pontja szerinti érdekmérlegelésről, akkor kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a fent megadott kapcsolattartási lehetőségek segítségével.

         

      5. Az e számok alatt szereplő eszközökkel kapcsolatos további információkat az alábbi címeken talál: https://www.appnexus.com/en/company/platform-privacy-policy-de, http://www.themig.com/en-us/privacy.html, https://site.adform.com/datenschutz-opt-out/, https://www.plista.com/about/privacy/, https://www.sizmek.com/privacy-policy/.

         

    17. Az AppNexus, Media Innovation Group, Adform, Plista és Sizmek szolgáltatásokban való részvételt különböző módszerekkel akadályozhatja meg:

       

      1. böngészőprogramja megfelelő beállítása révén; különösen a harmadik felek cookie-jainak tiltásával érhető el, hogy ne kapjon reklámokat harmadik felektől;

         

      2. a Conversion-Tracking cookie-k inaktiválása révén, amikor böngészőjét úgy állítja be, hogy a www.appnexus.com, www.themig.com, https://site.adform.com, www.plista.com, www.sizmek.com domainekről származó cookie-k blokkolásra kerüljenek;

         

      3. a hirdetők érdeklődésen alapuló hirdetéseinek inaktiválása révén, amelyek az „About Ads” önszabályozó kampány részét képezik, a következő linken: http://www.aboutads.info/choices; amikor törli a cookie-kat, ez a beállítás is törlődik;

         

      4. Firefox, Internet Explorer vagy Google Chrome böngészőjében való tartós inaktiválás révén, a következő linken: http://www.google.com/settings/ads/plugin. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja majd teljes körűen igénybe venni e weboldal valamennyi funkcióját.

         

    18. Facebook Custom Audiences

       

      1. Weboldalunk használja továbbá a Facebook Inc. „Custom Audiences” remarketing-funkcióját is. Ennek révén érdeklődésen alapuló hirdetések („Facebook-Ads”) jeleníthetők meg a weboldal felhasználói számára a Facebook közösségi hálózat vagy más, az eljárást szintén használó weboldalak felkeresése során. Arra használjuk ezt az eszközt, hogy az Ön számára érdekes reklámokat jelenítsünk meg, és hogy érdekesebbé tegyük az Ön számára weboldalunkat.

         

      2. Az alkalmazott marketingeszköz révén az Ön böngészője automatikusan közvetlen kapcsolatot létesít a Facebook szerverével. Nincs befolyásunk azon adatok terjedelmére és további felhasználására, amelyeket a Facebook ezen eszköz alkalmazása révén rögzít, ezért a jelenlegi ismereteinknek megfelelő tájékoztatást nyújtjuk: A Facebook Custom Audiences bevonásával a Facebook információt kap arról, hogy Ön felkereste internetes tartalmaink megfelelő weboldalát, vagy rákattintott az egyik hirdetésünkre. Ha regisztrálva van a Facebook egyik szolgáltatásánál, a Facebook hozzá tudja rendelni látogatását Accountjához. Még ha nincs is regisztrálva a Facebookon, ill. nincs bejelentkezve, akkor is fennáll annak a lehetősége, hogy a Facebook megtudja és elmenti az Ön IP-címét és további azonosítójegyeit.

         

      3. A „Facebook Custom Audiences” funkció inaktiválása böngészőjének megfelelő beállításával vagy bejelentkezett felhasználó számára a https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_ címen lehetséges.

         

      4. Adatai kezelésének jogalapját az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. f pontja képezi. Ezen eszköz alkalmazásához fűződő jogos érdekünk az érdeklődésen alapuló reklámok sugárzásának lehetővé tétele. Ha további információkra van szüksége az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. f. pontja szerinti érdekmérlegelésről, akkor kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a fent megadott kapcsolattartási lehetőségek segítségével.

         

      5. A Facebook általi adatkezeléssel kapcsolatos további információkat a következő címen talál: https://www.facebook.com/about/privacy.

         

    19. Cookie-k

       

      1. A 4.4 – 4.11 számok alatt szereplő cookie-k mellett a jelen weboldal további cookie-kat is használ. A cookie-k kisméretű szövegfájlok, amelyek az Ön böngészőjének gyorsítótárában kerülnek tárolásra. Az alábbiakban felsorolt cookie-kat kizárólag az Ön által használt szolgáltatás lebonyolítása ill. rendelkezésre bocsátása céljából használjuk, az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. f pontja szerint. Az adatai kezeléséhez fűződő jogos érdekünk ennek során a weboldal-beállításoknak az Ön által használt számítógép számára történő optimalizálása, valamint a felhasználói felületek testreszabása. Ha további információkra van szüksége az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. f pontja szerinti érdekmérlegelésről, akkor kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a fent megadott kapcsolattartási adatok segítségével. Ezen az oldalon az alábbi típusú cookie-kat használunk, amelyek terjedelmét és működési módját az alábbiakban ismertetjük:

         

           Ideiglenes cookie-k (lásd 4.12.2)

           Állandó cookie-k (lásd 4.12.3).

         

      2. Az ideiglenes cookie-k automatikusan törlésre kerülnek, amikor Ön bezárja a böngészőt. Ezek közé tartoznak különösen a munkamenet cookie-k. Ezekben elmentésre kerül egy úgynevezett Session-ID (munkamenet-azonosító), amelynek segítségével böngészőjének különböző keresései hozzárendelhetők a közös munkamenethez. Ezáltal számítógépe felismerhető, amikor visszatér weboldalunkra. A munkamenet cookie-k akkor törlődnek, amikor kijelentkezik vagy bezárja a böngészőt.

         

      3. Az állandó cookie-k automatikusan törlődnek egy előre megadott idő elteltével, amely cookie-tól függően eltérő lehet. A cookie-kat bármikor törölheti böngészőjének biztonsági beállításainál.

         

      4. Böngészőbeállításait tetszés szerint konfigurálhatja, és pl. elutasíthatja a Third-Party-Cookies (harmadik fél cookie-k) vagy az összes cookie fogadását. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja majd igénybe venni e weboldal valamennyi funkcióját.

         

  • 5 Önkéntesen közölt adatok rögzítése és feldolgozása

     

    Weboldalunkon lehetősége van személyével kapcsolatos adatok önkéntes megosztására. Ezeket az adatokat, a személyes adatokat is beleértve, az alábbi célokra használjuk fel:

    1. Szerződéses jogviszonyának, valamint igényeinek és megrendeléseinek ügyintézéséhez szükségünk van a személyes adataira (pl. vezetéknév, utónév, e-mail cím, levelezési cím). Ezeket az adatokat a megfelelő szolgáltatásaink nyújtása és az Önnel fennálló szerződéses jogviszonyból eredő kötelezettségeink teljesítése érdekében rögzítjük. Ennek jogalapját az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. b pontja képezi. Amennyiben a fentiekben leírtaknak megfelelően a szolgáltatásaink rendelkezésre bocsátása és a szerződéses jogviszonyból eredő kötelezettségeink teljesítése céljából dolgozzuk fel az adatait, akkor a szerződés értelmében Ön köteles a rendelkezésünkre bocsátani ezeket az adatokat. Ezen adatok nélkül nem lennénk abban a helyzetben, hogy rendelkezésére bocsáthassuk ezeket a szolgáltatásokat és hogy szabályszerűen eleget tehessünk szerződés szerinti kötelezettségeinknek.

       

    2. Adatait a jelen adatvédelmi nyilatkozatban részletesen leírt módon felhasználjuk továbbá reklámcélokra, különösen postai úton vagy e-mail-hírlevelek vagy fogyasztói felmérések formájában, vagy kapcsolatfelvétel céljából, pl. SMS-ben vagy telefonon. Ennek jogalapját az Ön külön hozzájárulása képezik, az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. a. pontjának megfelelően.

       

    3. Ha a helyi jogszabályok értelmében egyes országokban kötelesek vagyunk a fent nevezett reklámtevékenységekhez az Ön előzetes beleegyezését kérni, akkor ezt természetesen megtesszük. Adatai kezelésének jogalapját ebben az esetben az Ön beleegyezése képezi (általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. a pont). Belegyezését bármikor visszavonhatja. Ennek érdekében lépjen velünk kapcsolatba a fent megadott kapcsolattartási lehetőségek segítségével, vagy kövesse a reklámküldeményeinkben található mindenkori utasításokat. Belegyezésének visszavonása nem érinti a beleegyezése alapján történt adatkezelés jogszerűségét. Ön nem köteles arra, hogy reklámcélokra a rendelkezésünkre bocsássa az adatait. Ezen adatok nélkül azonban nem tudnánk reklámanyagokat küldeni Önnek.

       

  • 6 Adatainak továbbadása harmadik személyeknek

     

    Személyes adatainak továbbadására az Ön nyomatékos előzetes beleegyezése nélkül csak az alábbi esetekben kerül sor:

     

    1. Jogi eljárások esetén

       

      Ha szolgáltatásaink jogellenes használatának felderítéséhez vagy jogi eljáráshoz szükséges, akkor továbbítjuk a személyes adatokat a bűnüldöző szerveknek, valamint az esetleges károsult harmadik feleknek. Erre azonban csak abban az esetben kerül sor, ha konkrét nyomok utalnak arra, hogy jogellenes magatartásra, illetve visszaélésre került sor. Az adatok továbbadására sor kerülhet akkor is, ha ez használati feltételek vagy más megállapodások teljesítése érdekében történik. Emellett a jogszabályok értelmében kötelesek vagyunk felszólításra tájékoztatást nyújtani bizonyos közjogi hatóságoknak. Ezek a bűnüldöző szervek, a pénzbírsággal járó szabálysértésekkel foglalkozó hatóságok és az adóügyi hatóságok.

      Ezen adatok továbbítása a visszaélések elleni közdelemhez, a bűnüldözéshez és az igények biztosításához, érvényesítéséhez és teljesítéséhez fűződő jogos érdekeinken alapszik, az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. f. pontja szerint. Ha további információkra van szüksége az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. f. pontja szerinti érdekmérlegelésről, akkor kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a fent megadott kapcsolattartási lehetőségek segítségével.

       

    2. Megbízott adatfeldolgozók

       

      Szolgáltatásaink nyújtásához szerződéses külső vállalatokra és külső szolgáltatókra vagyunk utalva („megbízott adatfeldolgozók”). Ilyen esetekben a személyes adatokat továbbadjuk ezeknek a megbízott adatfeldolgozóknak, hogy lehetővé tegyük számukra a további adatfeldolgozást. A Geberit csoport más vállalatainak is átadunk személyes adatokat. Ezeket a megbízott adatfeldolgozókat körültekintően választjuk ki és rendszeresen ellenőrizzük. A megbízott adatfeldolgozók az adatokat kizárólag az általunk előírt célokra használhatják, emellett szerződésben kötelezzük őket arra, hogy az Ön adatait kizárólag a jelen adatvédelmi nyilatkozatnak és az alkalmazható adatvédelmi törvényeknek megfelelően kezeljék.

      Részletezve különösen az alábbi megbízott adatfeldolgozókat alkalmazzuk:

       

      1. Svájci székhelyű más Geberit vállalatok, központi ügyfélkezelés és szerződéslebonyolítás céljából

         

      2. Svájci székhelyű más Geberit vállalatok, központi IT-szolgáltatások más konszerntársaságok számára történő nyújtása céljából

         

      3. Az Ön által nálunk megrendelt termékek, marketinganyagok vagy egyéb küldemények szállítását végző logisztikai szolgáltatók

         

      4. Pénzügyi szolgáltatók, az Öntől felénk vagy tőlünk Ön felé irányuló esetleges fizetési folyamatok lebonyolítása céljából

         

      5. Szervizszolgáltatók, szerelési munkálatok vagy After-Sales szolgáltatások céljából

         

      6. Szervizszolgáltatók, hírlevelek küldése vagy fogyasztói felmérések elvégzése céljából

         

      7. IT-szolgáltatók, szoftverek és hardverek rendelkezésre bocsátása valamint karbantartási munkálatok elvégzése céljából.

         

        Az adatok megbízott adatfeldolgozóknak való továbbadása az általános adatvédelmi rendelet 28. cikk. 1. bek. alapján, másodlagosan a specializált megbízott adatfeldolgozók alkalmazásából származó gazdasági és műszaki előnyökhöz fűződő jogos érdekeink alapján és azon körülmény alapján történik, hogy az Ön személyes adatok védelméhez fűződő jogai és érdekei nem élveznek elsőbbséget, lásd általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. f pont. Ha további információkra van szüksége az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. f. pontja szerinti érdekmérlegelésről, akkor kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a fent megadott kapcsolattartási lehetőségek segítségével.

         

  • 7 Az Ön jogai    

    1. Az általunk kezelt személyes adataival kapcsolatosan az alábbi jogok illetik meg. Jogai érvényesítéséhez forduljon hozzánk írásbeli kérésével a fent megadott kapcsolattartási lehetőségek segítségével, vagy küldje el azt a következő e-mail címre: dataprotection@geberit.com.

       

    2. Tájékoztatáshoz való jog

       

      Önnek jogában áll, hogy kérésére bármikor tájékoztatást kapjon tőlünk az általunk kezelt adatokról, az Önnel kapcsolatos személyes adatokról, az általános adatvédelmi rendelet 15. cikk. terjedelmében.

    3. Helyesbítéshez vagy törléshez való jog

       

      Önnek az általános adatvédelmi rendelet 17. cikkelyében leírt előfeltételek teljesülése esetén jogában áll, hogy az Önre vonatkozó személyes adatok törlését kérje tőlünk. Ezek az előfeltételek különösen abban az esetben irányoznak elő törlési jogot, ha a személyes adatokra már nincs szükség azokra a célokra, amelyek érdekében rögzítették vagy más módon kezelték azokat. E jog gyakorlása az általános adatvédelmi rendelet 17. cikk. 3. bek. szerint különösen akkor kerül korlátozásra, ha adataira jogi kötelezettség vagy jogi igények teljesítéséhez van szükségünk.

       

    4. Az adatkezelés korlátozásához való jog

       

      Önnek jogában áll, hogy az általános adatvédelmi rendelet 18. cikk. szerint az adatkezelés korlátozását kérje tőlünk. Ez a jog különösen akkor áll fenn, ha a személyes adatok helyességét illetően vita áll fenn közöttünk és Ön között, arra az időre, amennyi az adatok helyességének ellenőrzéséhez szükséges, valamint abban az esetben, ha Ön törlésre való jog fennállása esetén törlés helyett az adatkezelés korlátozását kéri; továbbá abban az esetben, ha az adatok az általunk kitűzött célok eléréséhez már nem szükségesek, Önnek azonban még szüksége van az adatokra jogok érvényesítéséhez, gyakorlásához vagy védelméhez, valamint ha egy tiltakozási jog gyakorlásának sikerességét illetően még vita áll fenn közöttünk és Ön között. Ha adatainak kezelése ennek megfelelően korlátozásra került, akkor azok már csak kivételes esetekben dolgozhatók fel, például ha Ön ehhez beleegyezését adta, vagy ha erre jogi igények érvényesítéséhez van szükség.

       

    5. Az adatkezelés elleni tiltakozáshoz való jog

       

      Önnek jogában áll, hogy különleges helyzetéből adódó okokból bármikor az általános adatvédelmi rendelet 21. cikk. szerinti tiltakozást nyújtson be Önnel kapcsolatos személyes adatok kezelése ellen, amelyre többek között az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk. 1. bek. e vagy f pont alapján kerül sor. Mi ebben az esetben leállítjuk személyes adatainak kezelését, kivéve, ha bizonyítani tudjuk, hogy az adatok kezelését olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy hogy az adatot kezelése jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódik.

       

    6. Adathordozhatósághoz való jog

       

      Önnek jogában áll, hogy az Ön által a rendelkezésünkre bocsátott, Önre vonatkozó személyes adatokhoz strukturált, széles körben használt, géppel olvasható formátumban férjen hozzá, az általános adatvédelmi rendelet 20. cikk. szerint. Eszerint az is szükséges többek között, hogy az adatkezelésre az Ön beleegyezésével és automatizált eljárással kerüljön sor.

       

    7. Az illetékes adatvédelmi felügyeleti hatóságnál történő panasztételre való jog

       

      Önnek jogában áll, hogy panaszt tegyen különösen a tartózkodási helye szerinti, a munkahelye szerinti vagy a vélelmezett szabálysértés helye szerinti tagállam felügyeleti hatóságánál, ha úgy véli, hogy az Önre vonatkozó személyes adatok kezelése az alkalmazandó adatvédelmi jogszabályokba ütközik. Az esetünkben illetékes felügyeleti hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. A felügyeleti hatósággal e-mailben folytatott kommunikációhoz a következő e-mail címet használhatja: ugyfelszolgalat@naih.hu .

       

  • 8 Adatainak törlése    

    Alapvetően töröljük vagy anonimizáljuk személyes adatait, amint szükségtelenné válnak azon célok eléréséhez, amelyekhez a fenti pontok szerint rögzítettük vagy felhasználtuk azokat. Amennyiben egyes adatokat a jogszabályok értelmében meg kell őriznünk, úgy ezeket zároljuk. Az adatok ebben az esetben már nem állnak rendelkezésre további adatkezelés céljából. Ha további információkra van szüksége törlési és adatmegőrzési időszakainkkal kapcsolatosan, kérjük, forduljon a 2. pontban megadott felelőshöz az ott megadott kapcsolattartási adatok segítségével.

     

  • 9 A célok módosítása    

    Személyes adatainak a leírtaktól eltérő célú kezelésére csak akkor kerül sor, ha ezt jogszabály teszi lehetővé, vagy ha Ön az adatkezelés módosított céljához hozzájárult. Az adatgyűjtés eredeti céljától eltérő célú további adatkezelés esetén annak megkezdése előtt tájékoztatjuk Önt ezen eltérő célról, és az összes ezzel kapcsolatos lényeges információt a rendelkezésére bocsátjuk.

     

  • 10 Automatizált egyedi döntések vagy profilozási intézkedések

     

    Nem használunk automatizált adatfeldolgozási eljárásokat egy döntés meghozatalához – a profilozást is beleértve.

     

  • 11 A jelen adatvédelmi nyilatkozat módosítása

A jelen adatvédelmi nyilatkozat aktuális változata mindig elérhető a következő linken: www.kolo-geberit.hu .

Állapot: 2018. május